Στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας του Πολυτεχνείου - Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

296

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την οποία κορυφώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε όπως κάθε χρόνο η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου την οποία κρατούσαν μέλη της ΠΑΣΠ.

Μόλις έφτασαν στην αμερικάνικη πρεσβεία οι πρώτοι διαδηλωτές, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φωνάζουν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.

H πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και την πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια ώρα που η κεφαλή της πορείας έφτανε στην Αμερικανική Πρεσβεία ξεκινούσαν από την Πλατεία Κλαυθμώνος πολιτικές οργανώσεις και κόμματα.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν όσους ταραξίες παρεισφρήσουν στην πορεία και επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί στο κέντρο της Αθήνας ενώ ενδεικτικό των αυξημένων μέτρων που έχει η λάβει η Αστυνομία, είναι ότι θα πετούν συνεχώς πάνω από το κέντρο drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ για να δίνουν εικόνα σε όλα τα σημεία της πόλης για την εξέλιξη της πορείας.

Την ίδια ώρα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επεκτάθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους. Τροποποιήσεις υπάρχουν και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Κλειστός είναι από τις 3μμ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ στις 4.30μμ έκλεισαν «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ένα στεφάνι.