Στην ανακρίτρια το ζεύγος Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχει δωροδοκία»

144
Στην ανακρίτρια το ζεύγος Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχει δωροδοκία»

Στην ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα ξανά ο πρώην υπουργός Άμυνας επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου κλήθηκε από ανακρίτρια σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την “THALES NEDERLAND B.V.”, προκειμένου σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.

Η κλήτευση του ζεύγους Παπαντωνίου έγινε στο πλαίσιο συμπληρωματικής ανάκρισης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ).

Ο Γιάννος Παπαντωνίου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 22 Απριλίου. Για την ίδια ημέρα έλαβαν προθεσμία για να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις στην ανακρίτρια και άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία έλεγχου.

Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα

Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.

Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα έχουμε υποστεί αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς».