Στην αντεπίθεση ο Τραμπ μετά την έναρξη της διαδικασίας αποπομπής: Θα καθαρίσω τον βούρκο!

200

Άμεσα αντέδρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην απόφαση της Νάνσι Πελόζι να προχωρήσει την διαδικασία της παραπομπής του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Οι Δημοκρατικοί που έχουν συνηθίσει να μην κάνουν τίποτα κρατούν δέσμια τη χώρα με την υπόθεση της παραπομπής μου για την οποία δεν έχουν στοιχεία. Τους προκαλώ να προχωρήσουν την διαδικασία γρήγορα ώστε να υπάρξει μία δίκαιη δίκη στην Γερουσία».

Και προσέθεσε ότι: «Θα καταθέσουν όλοι, οι Μπαιντεν, η Πελόζι και πολλοί άλλοι και εκεί θα αποδειχθεί πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημά μας. Εκλέχθηκα για να καθαρίσω τον βούρκο. Και αυτό θα κάνω».

Και τελείωσε λέγοντας: «Με παραπέμπουν για το τίποτα. Παράτησαν τα γελοία “πράγματα” περί Mueller και τώρα “κρεμούν τα καπέλα τους σε δύο εντελώς κατάλληλα (τέλεια) τηλεφωνήματα με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Αυτό σημαίνει ότι η πιο σημαντική και σπάνια χρησιμοποιούμενη πράξη παραπομπής θα χρησιμοποιηθεί συστηματικά για να επιτεθεί σε μελλοντικούς Προέδρους. Αυτό δεν είναι αυτό που είχαν κατά νου οι ιδρυτές μας. Το καλό είναι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ήταν ποτέ πιο ενωμένοι. Θα νικήσουμε!».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το σώμα θα ξεκινήσει τη διαδικασία σύνταξης άρθρων περί αποπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια επεσήμανε πως θα προωθήσει ένα πολύ γρήγορο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα άνοιγε το δρόμο για μια ψηφοφορία ώστε ο Τραμπ να κατηγορηθεί για πλειάδα κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Η ίδια ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της δίμηνης έρευνας της Επιτροπής, κατέστη ξεκάθαρο ότι ο Τραμπ παραβίασε τον όρκο του, πιέζοντας μια ξένη δύναμη να του παράσχει βοήθεια ενόψει των εκλογών του 2020. Το να επιτρέψουμε στον κ. Τραμπ να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς τιμωρία, είπε, θα θέσει σε «κίνδυνο για τη δημοκρατία μας».

«Το αδίκημά του πλήττει την ίδια την καρδιά του Συντάγματός μας», δήλωσε η κ. Πελόσι σε επίσημο διάγγελμά της και συνέχισε: «Η δημοκρατία μας είναι αυτό που διακυβεύεται. Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά να ενεργήσουμε επειδή προσπαθεί να διαφθείρει για άλλη μια φορά τις εκλογές για δικό του όφελος ».