«Στην αποβάθρα» με τον Αντώνη Αντζουλίδη

700
«Στην αποβάθρα»

Ομαδική έκθεση από 2 έως 20 Ιουλίου 2019, στον Πειραιά

 

Επισκεφθήκαμε το νέο εργαστήριο, το γνωστού εικαστικού Αντώνη Αντζουλίδη, ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο στο Περιστέρι, το οποίο δημιούργησε μαζί με φίλους και συνεργάτες. Έναν χώρο δικό τους, μυστικό, όπου μπορούνε να ονειρεύονται, να συνεργάζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν μέσα από την τέχνη τους και που σκοπό έχουν να συνυπάρξουν και να συμπράξουν για καιρό. Τους το ευχόμαστε και δεσμευόμαστε για επόμενη επίσκεψη/ συνάντηση κατά την οποία θα παρευρίσκονται και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες για να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε και μαζί τους και να προβάλλουμε τα έργα τους.

Αφορμή για τη συνάντηση μας είναι τα καλοκαιρινά καλλιτεχνικά σχέδια του Αντώνη Αντζουλίδη, τα οποία βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Πρώτο στη σειρά είναι η ομαδική έκθεση που θα γίνει στην Κουντουριώτου 187 στον Πειραιά με τίτλο «Στην αποβάθρα», με αφορμή το ομώνυμο έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη που θα διαρκέσει από 2 έως 20 Ιουλίου 2019, σε οργάνωση και επιμέλεια των ιστορικών τέχνης, Ευαγγελία Καϊράκη και Μαρία – Μόσχα Καραντζόγλου.

Και μόνο ότι έχει την ευκαιρία και την τιμή να συνεργαστεί ξανά με τις δύο αυτές νέες και ταλαντούχες ιστορικούς τέχνης τον ενθουσιάζει όσο και το θέμα της έκθεσης. Η Έκθεση είναι εμπνευσμένη από το έργο του Κωνσταντινου Βολανάκη (Ηράκλειο 1837-Πειραιάς 1907) «Στην αποβάθρα» (λάδι σε καμβά 70×45) που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη. Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι να διασκευάσει εικαστικά τη σημειολογία του απόπλου, όχι μόνο με τη στενή έννοια από ένα αγκυροβόλιο προς έναν προορισμό, αλλά ευρύτερα με την έννοια της πρόκλησης και της νοερής φυγής από οτιδήποτε καθηλωτικό ή ατελέσφορο.
Την έκθεση αυτή, που διοργανώνεται, όχι τυχαία, στον Πειραιά θα τη δούμε με τα μάτια του επικείμενου αναχωρητή. “Στην αποβάθρα” λοιπόν …. Έτοιμοι για αναχώρηση.

Το δεύτερο πλάνο για το οποίο είναι εξίσου χαρούμενος είναι η συνεργασία του σε ένα μεγάλο project με τη γνωστή ιατρό και εξαιρετική πλαστική χειρουργό Αναστασία Σεφερη Δανιήλ σε ένα βιωματικό concept που θα ανακοινωθεί σύντομα με λεπτομέρειες.

Η πλαστική χειρουργός Αναστασία Σεφερη Δανιήλ με τον εικαστικό Αντώνη Αντζουλίδη