ΗΠΑ: «Νέα Ελλάδα με οικονομικές ευκαιρίες»-Στην Αθήνα ο Πομπέο

226
Επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις αρχές Οκτώβρη ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Εκτός από την Ελλάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ταξιδέψει στην Ιταλία, το Βατικανό, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια από τις 1 έως τις 6 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε επισήμως το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στο τέλος της εξαήμερης περιοδείας του θα επισκεφθεί την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Προηγουμένως ο Μάικ Πομπέο θα περάσει από τα Σκόπια, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και άλλους Σκοπιανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα περιηγηθεί στο συγκρότημα της Μονής Θεοτόκου "Περίπλεπτος", ενώ θα επισκεφθεί και τη λίμνη Οχρίδα.

Ο Αμερικανός υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από το Βατικανό, όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με Πάπα Φραγκίσκο. Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας, Καρδινάλιο Παρολίν και τον Γραμματέα για τις Σχέσεις με τα κράτη Αρχιεπίσκοπο Κάλαντερ.

Στη Ρώμη, ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο. Ακόμα, θα επισκεφθεί το Αμπρούτσο για να περιηγηθεί στο σπίτι του προγόνου του.

Αμέσως μετά θα ταξιδέψει στο Μαυροβούνιο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ντζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό Μάρκοβιτς και τον υπουργό Εξωτερικών Νταρμανόβιτς.