Στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Video&Photos)

132
Στην Ηλεία όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καίει ανεξέλεγκτη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Ηλεία όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καίει ανεξέλεγκτη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η συνδρομή του Στρατού στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο στάδιο των Μακρισίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί για τον έλεγχο και τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αφού ενημερώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, κατευθύνθηκε προς το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

«Η πρόληψη λειτούργησε και τουλάχιστον δεν δημιουργήθηκε εδώ η πυρκαγιά», ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.