Στην Μακεδονία, σε περιοδεία υψηλού συμβολισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

30

Στη Βόρεια Ελλάδα και στην Μακεδονία, μία περιοδεία υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσει τα επόμενα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επικοινωνιακό επιτελείο έχει προγραμματίσει μια σειρά από περιοδείες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βόρεια Ελλάδα όπου επικρατούν έντονες αντιδράσεις μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια. Στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης εκτιμούν πως το Μαξίμου θα έχει σημαντικό πολιτικό κόστος καθώς τα «πασοκογενή» στελέχη ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις.

Παράλληλα οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν σημαντική άνοδο της κεντροδεξιάς παράταξης στις συγκεκριμένες περιοχές γεγονός που σύμφωνα με τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει την ορθή στρατηγική που ακολούθησε στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει στα τέλη της εβδομάδας στο Κιλκίς, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συντηρήσουν το ζήτημα της συμφωνίας με τα Σκόπια το οποίο έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ένας ακόμη στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η προσέγγιση μικρομεσαίων στελεχών των ΑΝΕΛ που βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα και έχουν πάρει αποστάσεις ή έχουν αποχωρήσει λόγω της στάσης του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό.

Ήδη στην Καστοριά, την Πιερία, την Κοζάνη αλλά και την Θεσσαλονίκη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ.