Στις 16 Απριλίου θα απολογηθούν οι τρεις από τους εννέα Τούρκους που συνελήφθησαν στην Αθήνα για τρομοκρατία

178
Τούρκοι κουδικής καταγωγής τρομοκρατία

Στις 16 Απριλίου θα απολογηθούν οι τρεις από τους εννέα Τούρκους κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν από τον ειδικό εφέτη-ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, Ευτύχη Νικόπουλο.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν την Πέμπτη. Οι εννέα που είχαν συλληφθεί λίγο πριν την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2017, σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, και έκτοτε κρατούνται, καλούνται τώρα σε συμπληρωματική απολογία από τον Ευτύχη Νικόπουλο, στον οποίο διαβιβάστηκε πρόσφατα η δικογραφία.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: για ένταξη και σε συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Για τους τρεις από τους εννέα οι τουρκικές Αρχές ζήτησαν την έκδοσή τους. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε και τα τρία αιτήματα.