Στις 27 Ιουνίου η δίκη των 20 του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

86

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιουνίου η δίκη των 20 συλληφθέντων ως μελών του Ρουβίκωνα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το αίτημα για αναβολή κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι και η έδρα το έκανε δεκτό.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δίωξη για τα πλημμελήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερσης, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρίσκονταν περίπου 50 άτομα προς υποστήριξη των συλληφθέντων.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2019 η δίκη μελών του Ρουβίκωνα για ενέργειες της οργάνωσης

Για τις 15 Φεβρουαρίου 2019 αναβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο η δίκη 12 μελών της συλλογικότητας Ρουβίκωνας, που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης.

Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά συνένωση δικογραφιών σχετικά με την παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, για διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στη Υεμένη.

Επίσης, διαμαρτυρία στα Δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης στρατιωτικού κατηγορούμενου για βιασμό, παρέμβαση στις Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δικογραφίες συνενώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση βίντεο με την παρέμβαση της συλλογικότητας σε γιατρό, ο οποίος καταγγελεται ότι ζήτησε «φακελάκι».

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δώδεκα κατηγορούμενοι αφορούν διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.