Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

348
Στις 29 Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Στις 29 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια, που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους.

«Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης» ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε στην αρχή μας σπουδαίας εβδομάδας, καθότι ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του τρίτου «κύματος» της κανονικότητας «ξεκίνησε ομαλά» τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης και πρόσθεσε πως «τα μέτρα που έχουμε ανακοινώσει, τα τηρούν», παρά την αυστηρότητά τους. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται η τήρηση των αποστάσεων, ο αριθμός των πελατών που επιτρέπεται βάσει των τετραγωνικών μέτρων, αλλά και η χρήση μάσκας, την οποία πρέπει να φορούν πελάτες και προσωπικό «εντός των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων».

Απαντώντας αναφορικά με τον αριθμό των οργανωμένων ακτών που άνοιξαν το Σαββατοκύριακο, «κάποιες παραλίες πρόλαβαν και άνοιξαν και κάποιες άλλες όχι, γιατί δεν πρόλαβαν να γίνουν οι μισθώσεις από τους δήμους», τόνισε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπενθύμισε πως για τις 29 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Αναφορικά με την ολική επαναφορά του κλάδου της εστίασης την επόμενη Δευτέρα, το σύνολο των καταστημάτων μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον διαθέτουν υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους σημείωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσουν και εκείνες οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν υπαίθριο και ημιυπαίθριο χώρο, πρόσθεσε.

Ακόμα, στις 25 Μαΐου θα ανοίξουν και τα καφέ μπαρ, όχι όμως τα κέντρα διασκέδασης.

Ωστόσο, ο Νίκος Παπαθανάσης υπενθύμισε, ωστόσο, ότι και στην περίπτωση της εστίασης, «υπάρχουν οι αποστάσεις» που πρέπει να τηρούνται, αλλά και τα μέσα προστασίας, δηλαδή μάσκα για τους εργαζόμενους στην κουζίνα και ασπίδα προσώπου για τους σερβιτόρους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.

«Η πολιτεία δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα», εξήγησε ο Νίκος Παπαθανάσης στην ίδια κατεύθυνση, παρότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα είναι παρόντες, δήλωσε.

Ως προς την επίσπευση της επιστροφής στην κανονικότητα, «όλα είχαν μπει σε ένα πρόγραμμα. Το πρόγραμμα έχει τηρηθεί», τόνισε, ενώ απέκλεισε κάθε μορφή πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση, υπενθυμίζοντας ότι η «ειδική επιστημονική επιτροπή απαρτίζεται από πολλούς επιστήμονες και δεν μπορούν να δεχθούν πίεση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα επίπεδα της αγοραστικής κίνησης, «στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός να βγει έξω», τόνισε ο υφυπουργός, αλλά είπε ότι στη συνέχεια τα «στοιχεία που έχουμε είναι με θετικό πρόσημο».