Στις αρχές Ιουλίου η δίκη Σοροπίδη για τη δολοφονία της Ζέμπερη

129

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ο Μανώλης Σοροπίδης, που κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Ο 59χρονος συνελήφθη 20 μέρες μετά το στυγερό έγκλημα και αρχικά ομολόγησε πως το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου 2017 δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Λίγο καιρό αργότερα με δύο συμπληρωματικά υπομνήματα που κατέθεσε στον Ανακριτή, ισχυρίστηκε πως δύο άνδρες που κατονόμασε, είναι οι ηθικοί αυτουργοί που του «παρήγγειλαν» την δολοφονία με αμοιβή 30.000 ευρώ. Υποστήριξε ακόμα πως αυτοί οι δύο είναι και οι πραγματικοί δράστες που αποτελείωσαν την άτυχη Δώρα μέσα στο νεκροταφείο.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Αγγελική Νικολούλη μέσα από τις φυλακές, ο Σοροπίδης ανέφερε πως ο ένας από τους δύο άνδρες τον απειλούσε ότι θα θυσίαζαν την κόρη του σε σατανιστική τελετή αν δεν έβγαζε την άτυχη κοπέλα «απ΄τη μέση».

Είπε ακόμα στη δημοσιογράφο πως στο νεκροταφείο πήγε μόνος του και στην προσπάθεια του να κλέψει τη τσάντα του θύματος, την τραυμάτισε άθελα του.

Η όλη υπόθεση που έχει παγώσει την κοινή γνώμη, πήρε νέες διαστάσεις όταν ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η μητέρα του θύματος, έφερε στο φως δύο σημαντικά ευρήματα.

Δύο «ορφανά» DNA που ανήκουν σε άνδρες και εντοπίστηκαν στα νύχια και στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν της Δώρας.

Αν προκύψουν νέα στοιχεία, οι Δικαστικές Αρχές θα αποφασίσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Πηγή: anikolouli.gr