Στις Βρυξέλλες και όχι στο Στρασβούργο η Σύνοδος του Ευρωκοινοβουλίου λόγω κορωνοϊού  

321
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν προκαλέσει αναταραχή σε όλες τις Κυβερνήσεις, τα εθνικά κοινοβούλια, αλλά και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Το βάρος δίνεται πλέον από όλες τις πλευρές στην πρόληψη προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η εξάπλωση του. Στις δε Βρυξέλλες όπου έχει την έδρα της  όλη η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία έχει σημάνει συναγερμός.

Μετά την ακύρωση δεκάδων εκδηλώσεων ήρθε η απόφαση του Προεδρείου του Κοινοβουλίου, η επόμενη Σύνοδος  που ήταν προγραμματισμένη  για το Στρασβούργο, να γίνει τελικά ελέω προληπτικών μέτρων στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση των ευρωβουλευτών και του προσωπικού.

Μάλιστα, τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου έλαβαν και σχετικό e-mail από το γραφείο του Προέδρου Σασόλι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Είναι εύλογη η ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια της Ευρώπης, καθώς σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει πλέον η προστασία της ανθρώπινης ζωής και ταυτόχρονα εξετάζονται τα μέτρα για την οικονομία… Νεώτερα θα έχουμε στο επόμενο Eurogroup…