Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για το Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε.

198
Πιερρακάκης: Υπεύθυνες δηλώσεις από κινητό

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το απόγευμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Τηλεπικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα διεξαχθεί αύριο, Τρίτη.

Εκτός από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν και οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας δικτύων και προστασίας δεδομένων. Ακόμα, στο πλαίσιο του Συμβουλίου η Ελλάδα θα προσυπογράψει τη Διακήρυξη Euro QCI (Quantum Communication Infrastructure).

Την Τετάρτη ο Υπουργός θα παρουσιάσει στα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG CNECT: Directorate‑General for Communications Networks, Content and Technology) την ψηφιακή πολιτική της Ελλάδας αναφορικά με τη θέση της χώρας στο δείκτη DESI.