Στο Ελσίνκι «μετακόμισε» η ΝΔ: Ποια κορυφαία στελέχη της βρέθηκαν στο συνέδριο του ΕΛΚ (φωτορεπορτάζ)

163

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας χτυπά χθες και σήμερα η καρδιά της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του EPP έχουν επιδοθεί σε συναντήσεις και συζητήσεις για τις ευρωεκλογές, την Ελλάδα και όχι μόνο.

Στο συνέδριο του EPP η ελληνική αντιπροσωπεία της ΝΔ θα έχει 16 ψήφους με δικαίωμα ψήφου να έχουν οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, οι αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Σμυρλής.

Η ΝΔ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ, που θα είναι και νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μέσα σε αυτό το καλό κλίμα δεν έλειψαν οι φωτογραφίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ευρωπαίοι επίτροποι και αξιωματούχοι, φιλέλληνες βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ το αντίπαλον δέος απέναντι στο λαϊκισμό, τη μισαλλοδοξία και το διχασμό που είναι η μεγάλη πρόκληση σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα.