Ο πρωθυπουργός χαράσσει την στρατηγική της επόμενης μέρας  

449

Τη στρατηγική της επόμενης μέρας της πανδημίας χαράσσει πλέον ο Πρωθυπουργός, θέτοντας τις βασικές προτεραιότητες.

Οι επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού έφεραν αναταράξεις σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να ανατραπεί ο κεντρικός κυβερνητικός σχεδιασμός για το 2020.

Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη να χαραχθεί ένας νέος οδικός χάρτης που θα δώσει το έναυσμα για μία δυναμική επανεκκίνηση όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε η χώρα να κάνει την απαραίτητη φυγή προς τα εμπρός.

Στην παρούσα φάση μπορεί το μεγαλύτερο βάρος να έχει πέσει στην αναχαίτιση του ιού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται σε επαγρύπνηση 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αλλά στο εσωτερικό της Κυβέρνησης οι μηχανές παραμένουν αναμμένες και προχωρά με σταθερά βήματα η υλοποίηση δεσμεύσεων όπως π.χ στα δημόσια έργα.

Ο μακροχρόνιος σχεδιασμός τίθεται λοιπόν σε νέα βάση με στόχο  να μην πάει χαμένο όλο το κεφάλαιο που δημιουργήθηκε στη διάρκεια των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Εκεί θα ενταχθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που προέρχονται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα ενισχύσουν την προσπάθεια στήριξης των επενδύσεων και των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, δίνεται έμφαση στο πως θα επιτευχθεί η διατήρηση των θέσεων εργασίας διότι η υφιστάμενη κρίση αναμένεται να επιφέρει αναταράξεις στην αγορά εργασίας.

Η σημερινή Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αντέχει στα δύσκολα. Το ζητούμενο πλέον για εκείνη, αλλά πολύ περισσότερο για την χώρα και τους πολίτες είναι να συνεχίσει να την οδηγεί με ασφάλεια σε γαλήνια νερά, με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις.