Στο φουλ οι κυβερνητικές μηχανές για την ανάκαμψη της Οικονομίας - Οι κινήσεις του Μητσοτάκη

149
Συναγερμός στο Μαξίμου για την επανεκκίνηση της Οικονομίας

Σε ρυθμούς υψηλών ταχυτήτων κινείται το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρώντας να δώσει ένα σαφές στίγμα στην κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο στους υπουργούς του, ότι η μάχη για την επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει σκληρή δουλειά και προσήλωση στο στόχο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός ανοίγοντας όλα τα μέτωπα που θα του διασφαλίσουν στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, ενίσχυση των επενδύσεων και διατήρηση, αν όχι αύξηση των θέσεων εργασίας.

Από τα ψηλότερα κλιμάκια του Μεγάρου Μαξίμου έχουν σταλεί σαφείς εντολές σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να σηκώσουν τα μανίκια και να τηρήσουν κατά γράμμα τις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις την ύφεση.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης ψιθυρίζεται  τι θα γίνει στον ανασχηματισμό, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του για όποιες αλλαγές κάνει στο κυβερνητικό σχήμα (μένει να αποφασίσει για το timing), γι’ αυτό και τα μέλη της Κυβέρνησης έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και δίνουν έμφαση στην παραγωγή έργου.

Η εικόνα που κυριαρχεί στα περισσότερα υπουργεία είναι ενθαρρυντική, αλλά καταγράφονται και περιπτώσεις που απέχουν πολύ από τους ρυθμούς ακολουθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο.

Στην παρούσα φάση, η λέξη «χαλάρωση» δείχνει να βρίσκεται εκτός λεξιλογίου της κυβερνητικής ομάδας που πασχίζει να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Σ’ αυτό το κλίμα εύλογο είναι πολλοί να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Η δε στάση τους αυτό το κρίσιμο διάστημα θα κρίνει αν θα παραμείνουν στην ομάδα που θα τρέξει τη χώρα με φόντο το 2021 ή όχι.