Στο Μαξίμου εχθές το βράδυ ο Μηταράκης-Τι συζητήθηκε με τον Μητσοτάκη

329

Να ξεκαθαρίσει κάθε παρεξήγηση για την δημιουργία των κλειστών δομών στα νησιά του βορείου Αιγαίου θέλει η κυβέρνηση, έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Νότη Μηταράκη.

«Τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσουν σε κάθε περίπτωση», διαμηνύουν με έμφαση κυβερνητικά στελέχη, ενώ και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, έκανε διευκρινιστική ανάρτηση στα social media, ύστερα από υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου.

Λίγες ώρες αργότερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό.

Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και ξεκαθαρίστηκε ότι δεν υπάρχει πάγωμα της διαδικασίας, αλλά, μια τελευταία προθεσμία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους, κατάλληλους και διαθέσιμους, για την κατασκευή των κλειστών δομών.

Παρότι, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, εδώ και μήνες πραγματοποιείται διάλογος, αν ακόμη και τώρα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν να υποδείξουν εναλλακτικούς χώρους για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά τους, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή.

Βέβαια, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι που να πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και το πιθανότερο είναι να κατασκευαστούν στις περιοχές που έχουν επιταχθεί με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για λόγους ασφάλειας και υγείας που αφορούν τους νησιώτες μας, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, είναι απαραίτητο να προχωρήσει -και θα προχωρήσει- το σχέδιο των κλειστών ελεγχόμενων δομών στα νησιά.

Βεβαιώνουν παράλληλα, ότι από την πλευρά της κυβέρνησης, όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση του σχεδίου που έχει ανακοινωθεί, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ασύλου και επιστροφών, που θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών.