Στο μικροσκόπιο Μαξίμου η δράση των βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή

344
ΝΔ: Προτείνει την κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Υπό διαρκή αξιολόγηση από τον Πρωθυπουργό βρίσκονται τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που έχουν δοθεί σαφείς εντολές για εγρήγορση και συμμετοχή στην κοινοβουλευτική διαδικασία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται διαρκώς για όσα διαδραματίζονται στη Βουλή και τη δραστηριότητα των βουλευτών του, καθώς ο ίδιος δίνει μεγάλη σημασία στην θεσμική παρουσία του κόμματος, που λειτουργεί ως στυλοβάτης των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Από τα πρώτα χρόνια του κοινοβουλευτικού του βίου, ο ίδιος κατέγραφε έντονη παρουσία στις αίθουσες του Κοινοβουλίου και παρέμεινε ένας από τους πιο επιμελείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στόχος της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι η εύρυθμη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Oμάδας, ενώ παράλληλα μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται και μια δεξαμενή από βουλευτές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον επόμενο ανασχηματισμό και να αναβαθμιστούν.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τα μέλη της Κ.Ο και ανά τακτικά διαστήματα καλεί τους βουλευτές του στο  γραφείο του για ανταλλαγή απόψεων.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε σαφείς εντολές για μαζική συμμετοχή στις συνεδριάσεις στη Βουλή και διαρκή στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου.

Δεν λείπουν βέβαια και παρεμβάσεις βουλευτών μέσα από τη διαδικασία επίκαιρων ερωτήσεων που αναδεικνύουν θέματα και πετυχαίνουν την επίλυση τους, λειτουργώντας μ’ αυτό τον τρόπο ως αμορτισέρ και ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και παραγωγικές τάξεις.

Ενεργό ρόλο στην επικοινωνία μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και βουλευτών διαδραματίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, καθώς διαθέτει την πείρα πολλών χρόνων και χαίρει της εκτίμησης παλαιών και νέων συναδέλφων του.