Στον «αέρα» η συμφωνία για το Σκοπιανό - Τι απαντούν τα Σκόπια

19
Τι απαντούν τα Σκόπια

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμφωνία για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή απομακρύνεται η συμφωνία με τα Σκόπια.

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών», επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Συνεπώς», όπως τονίζει ο ίδιος μη κατονομαζόμενος συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα «η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται».

«Πιθανότατα», υπογραμμίζει η ίδια κυβερνητική πηγή, «να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών».

Μετά από αυτή την εξέλιξη απομακρύνεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Κυβερνητικές πηγές των Σκοπίων: Χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική στάση για εξεύρεση λύσης

«Απάντηση» στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό έδωσε η κυβέρνηση των Σκοπίων μέσω δικών της πηγών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα telma, πηγές της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «σε αυτές τις στιγμές, η υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά όλων των πολιτικών παραγόντων και στις δύο χώρες είναι το μεγαλύτερο όφελος και για την εξεύρεση λύσης».