Στον εισαγγελέα παραπέμπεται για ελλιπές πόθεν έσχες ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα

87

Την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα στον εισαγγελέα αποφάσισε ομόφωνα η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, εξαιτίας κάποιων τραπεζικών παραστατικών που δεν μπορούσε να προσκομίσει λόγω τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή έδωσε τρεις φορές προθεσμία στον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα για να δικαιολογήσει ένα ποσό της τάξης των 300.000 ευρώ που ήταν κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού, ωστόσο λόγω των τραπεζικών ιδιαιτεροτήτων το ίδρυμα δεν του έδινε τα απαραίτητα έγγραφα.

Και αυτό διότι φέρεται ορισμένους να τους είχε κλείσει, ενώ για άλλους η τράπεζα δεν παρείχε τα παραστατικά.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε η συγκεκριμένη αδυναμία η επιτροπή ήταν υποχρεωμένη εκ νόμου να τον παραπέμψει στον εισαγγελέα, για να κλείσει η υπόθεση.

Την ίδια ώρα, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στην Χρυσή Αυγή επειδή το κόμμα έκανε συναλλαγές με μετρητά και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών, όπως ορίζει ο νόμος.

Ακόμα, το κόμμα της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται να μην έχει καταθέσεις της οικονομικές του καταστάσεις  στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων.