Στον Κ. Μητσοτάκη βλέπουν οι πολίτες την ελπίδα να απαλλαγεί ο τόπος από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

61

Σοβαρός πολιτικός, δεν είναι αυτός που χειραγωγεί και μεταχειρίζεται τα πλήθη σαν μεγεθυντικό καθρέφτη για το είδωλό του, ικανοποιώντας έτσι την αυταρέσκεια, την αυτοπροβολή και την ματαιοδοξία του.

Ηγέτης είναι εκείνος, που σε τακτά χρονικά διαστήματα, επικοινωνεί προσωπικά με τόν λαό, κατεβαίνει δίπλα του, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματά του και νιώθει μέσα του τα πραγματικά αισθήματα του κόσμου γιά το πρόσωπό του, τις προσδοκίες και τις ελπίδες του και από όλα αυτά, αντλεί τις δυνάμεις για την εφαρμογή προγραμμάτων που θα αντιστρέψουν την καταστροφική, καθοδική πορεία της οικονομίας, οδηγώντας μας στην πολυπόθητη ανάπτυξη.

Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Κουτσουπιά*

Η πρόσφατη περιοδεία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στά Γιαννιτσά και Δυτική Μακεδονία, έκανε την σύγκριση με αντίστοιχες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού, καταλυτικά άνιση.

Από την μία, ένας Πρωθυπουργός, που εκστομίζει πλήθος ευκαιριακών συνθημάτων, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πόλωσης και μισαλλοδοξίας, αλληθωρίζοντας πάντα σε μία κατεύθυνση, την δεξιά, με συνήθεις γραφικούς πλεον χαρακτηρισμούς, γιά ότι δεν του ταιριάζει, σαν ακροδεξιό και φασιστικό, άθλια αναπαραγωγή μίας κίβδηλης προπαγάνδας, χρησιμοποιώντας, χιμαιρικά προτάγματα αριστερών ιδεολογιών.

Προστατευόμενος πάντα από διμοιρίες ασπιδοφόρων με χημικά, προσπαθεί με κάθε τρόπο, εφαρμόζοντας πολιτικές πράξεις και συμφωνίες τυλιγμένες μέσα σε μία θαμπή μυστικοπάθεια, να στρεβλώσει τα ορθολογικά, εθνικά, εσωτερικά κριτήρια, μίας κοινωνίας που παρακολουθεί με θλίψη τα δρώμενα.

Από την άλλη ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας ηγέτης, απλός και προσιτός, κατεβαίνει και περπατά χαμογελαστός μέσα στο πλήθος, βγάζοντας selfies με το κοινό, επεφημούμενος από τους απλούς πολίτες, διδάσκοντας έτσι με απλό τρόπο, πώς ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος, τουτέστιν με τις κερδισμένες μικρές μάχες στον στίβο της πολιτικής ορθότητας.

Δικαίως λοιπόν στο πρόσωπό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βλέπουν οι πολίτες την μοναδική ελπίδα, να απαλλαγεί επιτέλους ο τόπος από το σύστημα Σύριζα.

Με σταθερή φωνή και την ειλικρίνεια των προθέσεων αποτυπωμένη στο λόγο του, ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιαννιτσά, περιοχή για την οποία γράφτηκαν τα ''Μυστικά του Βάλτου'', με ιδιαίτερες ευαισθησίες στο θέμα των Σκοπίων, χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών, μία κακή Συμφωνία και επιζήμια γιά τα Εθνικά Συμφέροντα.
Σαν υπεύθυνους για την υπογραφή κατονόμασε τόσο τον κ. Κοτζιά, όσο κυρίως τους κ. Τσίπρα και κ. Καμμένο.

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, πριν και μετά την ψήφιση της Συμφωνίας από την Βουλή, με τις ετεροχρονισμένες ''Δομικές Αντιπαλότητες;" κ.Τσίπρα και κ. Καμμένου, ευτέλησαν τους κοινοβουλετικούς θεσμούς.

Επίσης η απογοητευτική εμφάνιση του Έλληνα Πρωθυπουργού, στην Αγία Σοφία, περιστοιχιζόμενος από τούρκους σωματοφύλακες, να προσπαθεί, σαν τουρίστας, κοιτάζοντας αμήχανα τον τρούλο, κρεμάμενος από τα χείλη της τουρκάλας ξεναγού, να καταλάβει τα συναισθήματα που νοιώθει κάθε θρησκευόμενος, όταν εισέρχεται στο ναό, προκαλεί όχι μόνον θλίψη αλλά και οργή σε κάθε εθνικά σκεπτόμενο Έλληνα.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με κομψότητα, σεβασμό στο κοινό και αυτοπεποίθηση, ανέλυσε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρειο Ελλάδα και τους ακριτικούς νομούς, ζήτησε από τους ψηφοφόρους θετική ψήφο και εμπιστοσύνη για την εφαρμογή του προγράμματος εξόδου από την κρίση και χάραξε τις τέσσερεις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησής του, ήτοι, μείωση φόρων και εισφορών, επενδύσεις και νέες καλά αμοιβώμενες θέσεις εργασίας, αποτελεσματική πολιτική ασφάλειας και ποιοτική δημόσια και δωρεάν παιδεία, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.

Με την συγκινησιακά φορτισμένη αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον παππού του Κυριάκο Μητσοτάκη, που πολέμησε στην Σιάτιστα το 1912 στο πλευρό των Κρητών εθελοντών γιά την απελευθέρωση της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό, έστειλε μήνυμα ενότητας αλλά και σεβασμού στην μνήμη αυτών που αγωνιστηκαν και θυσιάστηκαν στους αγώνες του Έθνους, καταθέτοντας και στεφάνη στο ηρώον των πεσόντων Κρητών.

Η επίσκεφη του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε Γιανιτσά, Κοζάνη και Σιάτιστα, περιοχές με εθνικές ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, τόνωσε το εθνικό συναίσθημα των κατοίκων, δηλώνοντας ότι για το θέμα των Σκοπίων, δεν απεμπολεί τα εθνικά όπλα που έχει στην διάθεσή της η χώρα και ότι θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα.

*Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ