Στον κάλαθο των… αχρήστων πέταξε τον Πολάκη ο Τσίπρας

127
Ο Τσίπρας πέταξε τον Πολάκη στον κάλαθο… αχρήστων

Άφιλος και αδίσταχτος αποδεικνύεται ο Αλέξης Τσίπρας καθώς «άδειασε» τον υποτιθέμενο φίλο του Παύλο Πολάκη, προς χάριν της πολιτικής του επιβίωσης και του νέου προφίλ της σοσιαλδημοκρατίας που ονειρεύεται να ηγηθεί.

Ο προκλητικός καθ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας Παύλος Πολάκης άκουσε αμήχανος και αποσβολωμένος την απόφαση της Βουλής για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, αναφορικά με την παράνομη καταγραφή, παρακολούθηση και δημοσιοποίησή της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Δυσάρεστη όμως έκπληξη για τον «μισό» ΣΥΡΙΖΑ ήταν το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι πήγε στη Βουλή, δεν παρένεβη ούτε μια φορά για να καλύψει τουλάχιστον πολιτικά τον πρώην υπουργό του.

Εκείνο που απλά έκανε ήταν να δώσει εντολή στο νέο «κολλητό» του Δημήτρη Τζανακόπουλο, να στήσει ένα σόου-πρόκληση και να αποχωρήσει από τη Βουλή, προς ένδειξη …διαμαρτυρίας, κλείνοντας άρον-άρον για το ΣΥΡΙΖΑ, το κεφάλαιο Πολάκη.

Το νέο σοσιαλδημοκρατικό προφίλ που θέλει να εγκαινιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, δεν συνάδει με το στυλ Πολάκη - και η επιλογή του προέδρου του κόμματος να αποσυνδεθεί προσωπικά από την υπόθεση εξυπηρετεί κι αυτή τη συγκεκριμένη στροφή.

Αυτή τουλάχιστον την πολιτική εξήγηση επιχειρήσαν να δώσουν, οι μουτζεχεντίν-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να στήσει ένα νέο κόμμα και είτε άμεσα- είτε σταδιακά να απαλλαγεί από τα βαρίδια της Αριστεράς, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του νέου εγχειρήματος.

Ο Πολάκης και όσοι ασπάζονται την λογική του φαίνεται ότι ανήκουν στην κατηγορία των στελεχών που δεν έχουν θέση στο νέο κόμμα, ωστόσο το διαζύγιο θα πρέπει να γίνει οσο το δυνατό πιο αναίμακτο για προφανείς λόγους.

Η εξίσωση είναι δύσκολη και οι προεδρικοί του Αλέξη Τσίπρα εξετάζουν το σενάριο κάποιοι εξ αυτών να μετέχουν, αλλά να μην είναι σε πρώτο πλάνο, μέχρι να το πάρουν απόφαση και να συνταξιοδοτηθούν μόνοι τους, γιατί θεωρούνται φθαρμένοι πολιτικά.

Επί της ουσίας πρόκειται για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν την «βρώμικη» δουλειά του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Πολάκης, άλλα τώρα πλέον είναι …άχρηστοι, αχρείαστοι και ενδεχομένως επικίνδυνοι για το νέο κόμμα.

Το άδειασμα Πολάκη από τον Τσίπρα, φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουν να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα της ηγεσίας. Ωστόσο κάνεις δεν περίμενε τέτοια υποκριτική στάση από τον πρώην πρωθυπουργό.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένη και αυτό το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Στην πραγματικότητα ξέρει ότι δεν μπορεί να βγει μπροστά και καθαγιασμένος από τις αμαρτίες του παρελθόντος και η απόφαση, που ελήφθη είναι να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της τετραετίας του άλλα με μέτρο, μέχρι να ξεχαστούν και να εφαρμόσει τη γνωστή προπαγάνδα της Αριστεράς που στα λόγια είναι ένα ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και αλλοίωσης της πραγματικότητας.

Όταν οι άθλιοι ανακάλυψαν θησαυρό του μακαρίτη

Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και όλη η «παρέα» τους είναι πολιτικά ανήθικοι και δεν έχουν την παραμικρή αιδώ. Οι χαρακτηρισμοί αν

και βαρύτατοι απεικονίζουν την πραγματικότητα και αυτό προκύπτει από την αήθη για πολλοστή φορά επίθεση που υπέστη η οικογένεια του νεκρού πλέον Θέμου Αναστασιάδη, από το προηγούμενο κυβερνητικό Καθεστώς, που είχε ανοίξει πόλεμο μαζί του μέχρι εσχάτων.

Το σάπιο καθεστώς που αποδοκιμάστηκε από τον ελληνικό λαό τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές, υιοθέτησε ένα ανυπόστατο και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα μια παντελώς άγνωστης εφημερίδας η οποία άνοιξε! τη διαθήκη του Θέμου Αναστασιάδη και βρήκε μέσα τον καλά κρυμμένο …θησαυρό του, τον οποίο κληρονόμησε η οικογένεια του.

Η …συγκλονιστική αποκάλυψη φυσικά υιοθετήθηκε από τον Πολάκη, το φουριάρικο κατσίκι των Ανωγείων, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει περιχαρής, ότι είχε δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας όταν μιλούσε για τα σπίτια του στην Ελβετία.

Φυσικά, η …είδηση κυκλοφόρησε σε πολλά site και έτσι στήθηκε άλλο ένα fake news αφήγημα στο οποίο πρωταγωνίστησε και το κεντρικό κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ψεύδονται, συκοφαντούν και ελεεινολογούν τον εδώ και επτά μήνες νεκρό Θέμο. Τόση αθλιότητα ο Τσίπρας και ο Πολάκης. Τον συκοφαντούν και τον λασπώνουν ακόμα και στον τάφο.

Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, από τις δηλώσεις της συζύγου του και της αδελφής του, ο Θέμος δεν τους άφησε ούτε σπίτια, ούτε καταπιστεύματα, μετρητά ή ότι άλλο πλήν ενός μειοψηφικού πακέτου μετοχών στο «Πρώτο Θέμα».

Δήλωση κυρίας Βασιλικής Παναγιωτοπούλου, συζύγου του Θέμου Αναστασιάδη:

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας για σπίτια που αφήνει ο Θέμος Αναστασιάδης στην οικογένειά του στην Αθήνα και την Ελβετία καθώς και για την ύπαρξη μετρητών και καταπιστευμάτων είναι όλα αναληθή και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Στο ίδιο μήκος ήταν και η δήλωση της Νταϊάνα Αναστασιάδου, αδελφή του, η οποία μιλά για «περιθωριακά έντυπα που γράφουν ότι τους κατεβεί στο κεφάλι, χωρίς συνέπειες».

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου