Στρατηγική ήττα του λαϊκισμού

215

Το πρώτο σημαντικό βήμα έγινε. Η ψήφος των πολιτών και ο ασφυκτικός κλοιός που το αποτέλεσμα δημιούργησε γύρω από τον κ. Τσίπρα και τον Σύριζα δεν άφησε περιθώριο για δεύτερες σκέψεις.

Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές υπήρξε αναπόφευκτη.

Του Σπύρου Καπράλου

Τα συμπεράσματα που βγήκαν:

Οι πολίτες έδειξαν την πόρτα στον κ. Τσίπρα. Ο λαϊκισμός υπέστη στρατηγική ήττα!

Απέρριψαν, τους φόρους, τους χειρισμούς στο Σκοπιανό, τις εξυπνάδες, τις μαγκιές, τα ψέματα, την προσβλητική στάση που έδειξε το Μέγαρο Μαξίμου στη λογική του «μετά από όσα έχω κάνει θα σας δώσω 300 ευρώ και θα σας πείσω».

Αντέδρασαν υγιώς στην επιχείρηση διχασμού που έστησαν τα δήθεν επικοινωνιακά τζιμάνια της Κουμουνδούρου.

Και κυρίως άναψαν το πράσινο φως σε μία νέου τύπου ηγεσία, που δεν υπόσχεται πολλά αλλά εκείνα που μπορεί πραγματικά να υλοποιήσει, που δεν διχάζει αλλά ενώνει, που εμπνέει εμπιστοσύνη για το μέλλον αυτού του τόπου και για την άμεση επανεκκίνηση της χώρας. Εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πολιτική αλλαγή. Το εύρος της χθεσινής νίκης εξέπληξε πολλούς, ακόμα και τον υπογράφοντα.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Η κεντροδεξιά να ανοίξει τα πανιά της σε ολόκληρη την κοινωνία και με τον θετικό προγραμματικό της λόγο να πείσει περισσότερους πολίτες να την ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι δύσκολο μεν αλλά αναγκαίο δε. Που θα βάλει τις σωστές βάσεις για την επιστροφή σε μία κανονικότητα, που θα δικαιώσει τους νέους που φαίνεται να εμπιστεύονται την πολιτική αλλαγή.

Τώρα είναι η ώρα. Η ώρα για αυτοδυναμία, η ώρα της κοινωνικής βάσης, η ώρα της κοινής λογικής, η ώρα να δούμε αυτά που μας ενώνουν….
Είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία!