Συγκαλείται εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

197

Στον απόηχο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο όπου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε η τουρκική γεώτρηση συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό θα γίνει στις 17:30.
Το θέμα του σύμφωνα με πληροφορίες είναι η αξιολόγηση της κατάστασης και ο συντονισμός ενεργειών σε συνέχεια εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, κ. Πρόδρομος Προδρόμου μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» ανέφερε σε σχέση με την τουρκική γεώτρηση:

«Οι πληροφορίες εδώ και μέρες ήταν ότι έχει ξεκινήσει η γεώτρηση πλην όμως οι ίδιοι είναι αυτοί που διαψεύδουν τις πληροφορίες όταν δέχονται κατ’ επανάληψη και λένε ότι τώρα ξεκινάει».

Σημείωσε ακόμα πως «είναι μία παραβίαση πάρα πολύ σοβαρή».

Στη διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία στρατεύματα από την ηπειρωτική χώρα μεταφέρθηκαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η επιχειρησιακή διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συνήθης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως «οι όποιες μετακινήσεις έγιναν, εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της άσκησης ''ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019'' η οποία περατώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019».