Συγκλονίζει η σύζυγος του Νίκου Κοσσόρα που χάθηκε στο Μάτι: Είπαμε "γειά σου, πρόσεχε" και κλείσαμε... (Video)

188

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 68χρονος Νίκος Κοσσόρας έχασε τη ζωή του στη φωτιά στο Μάτι μέσα στο οικόπεδο του θανάτου περιέγραψε η σύζυγός του μιλώντας στο Epsilon TV.

Όπως είπε «ο σύζυγός μου επέστρεφε από το αεροδρόμιο. Στις 18:17 τον πήρα τηλέφωνο γιατί εμείς στη Νέα Μάκρη όπου βρίσκεται το σπίτι μας δεν είχαμε από νωρίτερα (σ.σ. το επίμαχο απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου) και δεν βλέπαμε κανάλια. Αντιλήφθηκα μέσω διαδικτύου ότι υπάρχει φωτιά που κατεβάνει από Νταού Πεντέλης και ήξερα ότι βρίσκεται κάπου στο δρόμο».

«Το σήμα ήταν πολύ άσχημο παρόλα αυτά του ειπα ότι "ακούω ότι έχει φωτιά από Πεντέλη πρόσεχε πάρα πολύ τη Μαρααθώνος". Μου είπε ότι "τώρα βγαίνω στη Μαραθώνος από Πικέρμι"» συνεχίζει την περιγραφή της η κυρία Πολύμνια Κοσσόρα.

Σύμφωνα με την ίδια «η συνομιλία μας κράτησε μόλις 45 δευτερόλεπτα. Είπαμε "γειά σου, γειά σου, πρόσεχε" και κλείσαμε. Είναι καλός οδηγός και γνώριζε τους δρόμους παρόλα αυτά δεν γνώριζε μέσα στο Μάτι αυτά τα σατανικά δρομάκια και την παράλογη ρυμοτομία».

Προσπαθώντας να ανασυνθέσει την πορεία του συζύγου της η κυρία Κοσσόρα συνέχισε: «στη λεωφόρο Δημοκρατίας μετά από μια κατηφόρα εικάζουμε ότι είδε μπροστά του κολημμένα αυτοκίνητα και τότε στρίβει δεξιά στο χωματόδρομο της οδού Ειρήνης εκεί που βρίσκεται το οικόπεδο του θανάτου. Λίγο μετά την πόρτα του οικοπέδου, το αυτοκίνητό του το βρήκαμε παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου
δεν κάηκε μέσα στο αυτοκίνητο, το πάρκαρε στην άκρη του δρόμου.

Μέσα σε αυτό το οικόπεδο και μάλλον λίγα μέτρα πριν το πορτάκι προς το γκρεμό της θάλασσας βρήκαμε το κινητό τηλέφωνο και το κλειδί του αυτοκινήτου, αυτά τα κράταγε στο χέρι γιατί γνωρίζω τις κινήσεις του».

Κατά την κυρία Κοσσόρα «είτε ενεργητικά είτε παθητικά άφησαν τα αυτοκίνητα να πάνε προς το Μάτι».

«Αυτό που μας βασανίζει είναι το γιατί. Θέλω να αποδοθούν συγκεκριμένες ευθύνες και να μην υπάρξει διάχυση ευθυνών. Όταν φταίνε όλοι δεν φταίει κανένας. Η ψυχή μου μου ζητάει συγκεκριμένες απαντήσεις» ολοκλήρωσε η σύζυγος του άτυχου 68χρονου.