Συγκλονίζει ο Αρζόγλου: H πετσοκομμένη σύνταξη και η κατάσχεση του σπιτιού του

166

"Έχω σωματοποιήσει πια και κατανοήσει βαθιά το ότι εμένα το κεφάλαιό μου είναι η εργασία μου. Δεν έχω ένα κεφάλαιο αποθηκευμένο κάπου. Έχω χάσει όλα μου τα χρήματα στο θέατρο. Το σπίτι μου το γλίτωσα τελευταία στιγμή από κατάσχεση με μια ρύθμιση, στην οποία προσπαθώ να αντεπεξέλθω και τώρα είναι σαν να πληρώνω ενοίκιο στο ίδιο μου το σπίτι".

Ο Κώστας Αρζόγλου σε συνέντευξή του στο Spirto εξομολογήθηκε την κατάσταση που βιώνει. Ο αγαπημένος ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να κρατηθεί και να επιβιώσει.

"Παίρνω μια σύνταξη που μου την έχουν πετσοκόψει πάνω από το μισό. Δεν μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου. Το κομπόδεμά μου είμαι εγώ, τα παιδιά μου και οι μνήμες μου. Η περιουσία μου είμαι εγώ ο ίδιος. Πέρασα μια ζωή που ζητούσα τον τάδε ηθοποιό, τον τάδε χορογράφο, ζητούσα και δημιουργούσα ομάδες όπως στο “Underground”, όπου δημιούργησα 19 ομάδες με 90 ηθοποιούς. Δημιουργούσα τις συνθήκες για να στεγαστούν άλλοι.

Τώρα πια έχω την ανάγκη μέσα από το “Underground” και την πώλησή του, όχι να ζητάω, να ζητιέμαι. Όποιος θέλει με παίρνει τηλέφωνο να σκηνοθετήσω ή να παίξω. Έχω ανάγκη να ζητιέμαι, έχω ανάγκη τη ζήτησή μου. Δεν τα βγάζω πέρα. Δεν μπορώ π.χ. με 1000 ευρώ να καλύψω υποχρεώσεις 2500 ευρώ. Ούτε με θαύματα δεν σώζεται το πράγμα. Και ξέρετε ποιο είναι αυτό που με τρελαίνει; Το ότι μου χρωστάνε", λέει μεταξύ άλλων ο Κώστας Αρζόγλου.