Συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΚΚΕ Λαμπρούλη και της ΝΔ Κέλλα -Μπλούχο

253

Σε μία πράξη, που τον τιμά ως επιστήμονα, ως άνθρωπο και ως βουλευτή προχωρά ο Γιώργος Λαμπρούλης, καθώς με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντά του για να συνδράμει ως γιατρός το νοσοκομείο της Λάρισας.

Στην μάχη όμως ρίχνονται και δύο βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας και ο Κώστας Μπλούχος οι οποίοι και ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής απαλλαγή από τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα προκειμένου να ξαναφορέσουν την ιατρική στολή.

Δράμα και Λάρισα

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Κέλλας και Λαμπρούλης προέρχονται από την Θεσσαλία και συγκεκριμένα από τη Λάρισα καθώς και οι δύο εκλέγονται εκεί, ο μεν πρώτος με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, ο δεύτερος με το ΚΚΕ. Ο κ. Κέλλας είναι αναισθησιολόγος – ελεύθερος επαγγελματίας ενώ ο κ. Λαμπρούλης πνευμονολόγος του ΕΣΥ στο ΓΝ της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί βουλευτές-γιατροί όπως και ο συνάδελφός τους Κωνσταντίνος Μπλούχος, που είναι χειρουργός και εκλέγεται βουλευτής στη Δράμα με τη ΝΔ προέρχονται από περιοχές όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωση του το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα, πρώτα και κύρια στα μέλη και φίλους του ΚΚΕ, στους ιδιώτες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας, δίνοντας τη μάχη από εκεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και υγείας».