Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Τι αναζητά η Αντιτρομοκρατική

255
Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Τι αναζητά η Αντιτρομοκρατική

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά τη σύλληψη του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών στην Αγία Παρασκευή.

Η Αντιτρομοκρατική αναζητά την ομάδα του «Τοξοβόλου», τα ασύλληπτα μέλη και παράλληλα προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει

Από τα Χριστούγεννα που ο 32χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης είχε μπει στο στόχαστρο της Αστυνομίας, έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές μετακινήσεις εκτός Αθηνών ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο.

Ακόμα, διέθετε μεγάλη ρευστότητα καθώς τρεις μήνες μετά την απόδραση του από τις φυλακές Τίρυνθας πραγματοποίησε ληστεία σε τράπεζα στην Ερυμάνθεια Αχαΐας αρπάζοντας 150.000 ευρώ.

Στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής ο «τοξοβόλος» δεν είπε το παραμικρό ενώ αρνητικές – και δείχνοντας ιδιαίτερη σκληρότητα – ήταν και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του στο μπλε τζιπ στην Αγία Παρασκευή. 

Ωστόσο, εκτιμούν ότι έχουν στη διάθεση τους αρκετό υλικό από τα πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν και το smartphone που ήταν σε λειτουργία για να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και σχέδια που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων.

Παράλληλα, αναζητούν τη γιάφκα της ομάδας δίνοντας έμφαση στην περιοχή του Βύρωνα από όπου φαίνεται να ξεκίνησε το αυτοκίνητο με τους τρεις επιβάτες πριν τελικά μπλοκαριστεί στην οδό Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες, να δώσουν στη δημοσιότητα οι αστυνομικοί τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν πάνω τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν τις χρησιμοποίησαν για να νοικιάσουν διαμερίσματα στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες που έγιναν σε τέσσερα σπίτια, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται η 26χρονη φίλη του Μιχαηλίδη και οδηγός του κλεμμένου οχήματος απέβησαν άκαρπες καθώς δεν βρέθηκε αξιοποιήσιμο υλικό.

Το «τροποποιημένο» καλάσνικοφ

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν οι αστυνομικοί στο ετοιμοπόλεμο τροποποιημένο καλάσνικοφ ΑΚ47 που κουβαλούσε πάνω του ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Το συγκεκριμένο όπλο που υπάγεται στα τυφέκια εφόδου (τα οποία χωρίζονται σε para και στα απλά τυφέκια με ξύλινο κοντάκιο), «φοράει» ένα ξύλινο κοντάκιο με μεντεσέδες το οποίο αποτελεί ιδιοκατασκευή.

Κάτι που σημαίνει ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης είτε το έχασε είτε το προμηθεύτηκε μέσω δικτύου ποινικών χωρίς το κοντάκι.

Έτσι, προχώρησε στη συγκεκριμένη ιδιοκατασκευή με τους μεντεσέδες, προκειμένου κατά τη βολή να ελέγχεται η ανάκρουση, να πετυχαίνει το στόχο του με απολυτή ακρίβεια και το κυριότερο να αυξάνεται η ευστοχία ακόμη και με ριπές.