Συμφωνία Κυβέρνησης-UEFA: Αποβολή από την Ευρώπη για τις ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες

611
Συμφωνία Κυβέρνησης-UEFA

Tεχνική βοήθεια στην ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε να παράσχει η UEFA, προκειμένου να συμβάλει στη προσπάθεια για «κάθαρση» και επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η UEFA φέρεται αποφασισμένη να παρέχει στην ελληνική Κυβέρνηση την απαραίτητη τεχνική βοήθεια για την κατάρτιση των κανόνων που θα ανατάξουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από τις συναντήσεις που έγιναν στην Ελβετία όπου είχε μεταβεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε προς την UEFA ότι οι προτάσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Μάλιστα, υπήρξε δέσμευση πως στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση των κανόνων που θα υιοθετήσει η ελληνική Kυβέρνηση θα γίνεται αποβολή ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Χθες, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προχώρησε σε στήριξη της Κυβέρνησης και των αποφάσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έκανε λόγο για κοινές προσπάθειες προκειμένου να εκδιωχθεί από το άθλημα όποιος παραβιάζει τους κανόνες.

«Οι Kυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες», είχε αναφέρει ακόμα, Τζιάνι Ινφαντίνο.