Συναγερμός στα υπουργεία: Δράσεις για τις επιπτώσεις του Κορονοϊού

208

Φωτιά έχουν πάρει τα επιτελεία των υπουργών της Κυβέρνησης τα οποία σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος της κατάρτισης του σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στην παρούσα φάση, το ζητούμενο είναι η διαχείριση της κρίσης, ενώ οι οδηγίες που έχουν δοθεί αρμοδίως έχουν κοινές συνισταμένες την νηφαλιότητα και την ψυχραιμία.

Στα βασικά υπουργεία έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός διότι πέρα των θεμάτων υγείας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής, δεκάδες άλλες παράπλευρες επιπτώσεις θα επηρεάσουν το επόμενο διάστημα την καθημερινότητα των πολιτών.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και φυσικά ο Βασίλης Κικίλιας που βρίσκεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας. Πρόκειται σίγουρα ένα από το δυσκολότερα projects που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική κυβέρνηση χωρίς ακόμη να μπορεί να υπάρξει σαφές πλαίσιο δράσης αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκταση που μπορεί να λάβει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Αυτό ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο την ελληνική Κυβέρνηση, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη που οχυρώνεται πλέον με ότι διαθέσιμο μέσο υπάρχει για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις.

Τόσο οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, όσο και η εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται να έχουν προκαλέσει ευρωπαϊκό προσκλητήριο, στο οποίο συμμετέχουν από κοινού θεσμοί και κυβερνήσεις. Η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία αναμένεται να εξετάσει τα επόμενα βήματα της στο ερχόμενο eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής εν μέσω έξαρσης της επιδημίας.