Κρανίδι: 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή μεταναστών και προσφύγων

275
Κρανίδι: 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή μεταναστών και προσφύγων

Συναγερμός έχει σημάνει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κρανίδι Αργολίδας.

Συγκεκριμένα, θετικά στον κορωνοϊό έχουν βρεθεί 150 άτομα από τη δομή προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα και άλλα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι συνεχίζονται στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες στο Κρανίδι.

Βγαίνοντας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη σύσκεψη, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ: «Έχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Όλα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Στο Κρανίδι μεταβαίνουν αυτή την ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου 19χρονος από τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Ένας νεαρός μετανάστης που διέμενε στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι Αργολίδας διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο Αχαΐας, το οποίο είναι Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊο

Πρόκειται για 19χρονο που εισήχθη στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης

"Η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή", δήλωσε στο tempo24.news, o Kαθηγήτής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, μέλος της επιτροπής του ΕΟΔΥ, Χαράλαμπος Γώγος.