Συνάντηση Γεωργιάδη με ΕΕΤ για χρηματοδοτήσεις και «κόκκινα» δάνεια

107
Συνάντηση Γεωργιάδη με ΕΕΤ

Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) είχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΤ ενημέρωσαν τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ιδίως σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ενημέρωσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη, που συμμετείχαν στη συνάντηση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, αναφέρθηκαν σε βελτιωτικές κινήσεις, στο υπάρχον πλαίσιο διάθεσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, οι οποίες μπορούν σημαντικά να επιταχύνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω των τραπεζών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να εντοπιστούν και προταθούν λύσεις κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Από πλευράς ΕΕΤ, συμμετείχαν στη συνάντηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χατζηνικολάου, οι αντιπρόεδροι, Κώστας Μιχαηλίδης, Βασίλειος Ράπανος και Γεώργιος Ζανιάς, ο πρόεδρος της Ε.Ε., Γεώργιος Αρώνης, καθώς και η γενική γραμματέας, Χαρούλα Απαλαγάκη.