Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στις 20 Αυγούστου-Τι θα συζητήσουν

213
Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στις 20 Αυγούστου

Την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, θα υποδεχθεί στον πύργο Μπρεγκανσόν στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις 20 Αυγούστου, προκειμένου να συζητήσουν ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα, ανάμεσά τους και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτή η συνάντηση είναι ιδιαίτερης φύσης, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος προσκαλείται στον πύργο Μπρεγκανσόν από έναν Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας», αναφέρει το Ελιζέ.

Ο τελευταίος Γερμανός καγκελάριος που εκλήθη ήταν ο Χέλμουτ Κολ από τον Φρανσουά Μιτεράν το 1985. Σε αυτόν τον Πύργο, οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση εργασίας και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα, θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις του φθινοπώρου: την ευρωπαϊκή συνεργασία για το θέμα του κορωνοϊού, την συνέχιση του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2020, το Brexit, το κλίμα, το εμπόριο και την Σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε το Ελιζέ.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Λίβανο, την Λευκορωσία και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία.