Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας: Τι συζήτησαν

73
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ραντέφ

Με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκε η πολύ καλή πρόοδος στην οικονομική συνεργασία των δύο κρατών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσόρισε τον Ρούμεν Ράντεφ και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών.

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος Πρόεδρος ανέφερε ότι Ελλάδα και Βουλγαρία είναι στρατηγικοί εταίροι και υπογράμμισε τη διμερή συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως η ενέργεια και κυρίως τα θέματα ασφαλείας.

Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν επίσης για τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, με έμφαση στο μεταναστευτικό και τη διαδικασία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ως προς το ζήτημα του μεταναστευτικού, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρούμεν Ράντεφ αναφέρθηκαν στη δήλωση των τριών χωρών, Ελλάδας - Κύπρου - Βουλγαρίας, για θέματα μετανάστευσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, εξέφρασαν τη στήριξή τους στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις που αυτές μπορεί να έχουν για τη δέσμευση της Τουρκίας να την εφαρμόσει.

Αναφορικά με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη στήριξή τους στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης της αιρεσιμότητας.