Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας (Photos)

137

Με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, Borut Pahor, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντησή τους, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έγινε μια γενική επισκόπηση των εξελίξεων στα Δυτικά Βαλκάνια, και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη προώθησης της ευρωατλαντικής προοπτικής των χωρών της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, εξάλλου, στις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας ως προς την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σλοβένο Πρόεδρο

Επίσης, o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό αλλά και για τον εν εξελίξει διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σλοβένο Πρόεδρο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία, η οποία για πρώτη φορά αναγνωρίζει εκ μέρους της Ελλάδας «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σλοβένο Πρόεδρο

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία αυτή οποτεδήποτε και αν έρθει στη Βουλή.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σλοβένο Πρόεδρο

Τέλος, συζητήθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.