Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση: Τι συζήτησαν

415
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση: Τι συζήτησαν

Τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, επισφράγισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση, στη συνάντησή τους.

Το Ολυμπιακό Κέντρο στου Γουδή (Κεντρικό Κτίριο Ιππασίας), που έως σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί, πρόκειται να μετατραπεί σε σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, προσφέροντας μια σειρά από πολλαπλά οφέλη.

Όπως αναφέρει άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κλπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες.

“Ένας νέος χώρος με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση θα προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα”, προστίθεται στην άτυπη ενημέρωση.