Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζάρεντ Κούσνερ: Τι συζήτησαν

193
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κούσνερ

Συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον σύμβουλο του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ στη Νέα Υόρκη.

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ δεν συνηθίζει να έχει κατ’ιδίαν συναντήσεις με ξένους ηγέτες, που μάλιστα δεν έχουν προγραμματιστεί από καιρό.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Τετάρτης στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένας Αργύρη, η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και διήρκεσε περίπου μια ώρα.

Με δεδομένο ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ ανήκει στο στενό κύκλο των συνεργατών του Αμερικανού Προέδρου, η συνάντηση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική.

Ακόμα, καταδεικνύει το αυξημένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την Ελλάδα και την βούληση για τη δημιουργία αποτελεσματικών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ του Λευκού Οίκου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την χώρα μας σε περιφερειακό επίπεδο.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε σε κύριους τομείς των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, όπως είναι οικονομική και η αμυντική συνεργασία, ενώ έμφαση δόθηκε και στην πράσινη οικονομία.