Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι: Επενδύσεις και τράπεζες στο επίκεντρο της συζήτησης (Photos)

198
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι: Επενδύσεις και τράπεζες στο επίκεντρο της συζήτησης

Οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης στα τραπεζικά και δημοσιονομικά θέματα, καθώς και οι επενδύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάριο Ντράγκι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη όπου έλαβαν μέρος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη σύσκεψη συμμετείχε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας στην χώρα μας, Φραντσέκο Ντρούντι.

Ακόμα, οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα σχέδια για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και για την ποσοτική χαλάρωση και τους τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να ενταχθεί η Ελλάδα σε αυτή.

Οι επόμενες σημαντικές συναντήσεις του Μητσοτάκη

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον απερχόμενο επίτροπο Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πιερ Μοσκοβισί ήταν αυτός που ζήτησε ραντεβού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Χορστ Ζεεχόφερ και Κριστόφ Καστανέρ, με θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι τα εξοπλιστικά και η παράτασης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, το μεταναστευτικό και η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.