Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ: Τι συζήτησαν (Photos)

195
Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ

Mε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συναντήθηκε νωρίτερα o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

 Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ

Ειδικότερα, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για το Brexit και τις συνέπειες μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη διεύρυνση της E.E. στα Δυτικά Βαλκάνια και για τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία με έμφαση σε δύο ζητήματα:

 Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ

- Την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και

- τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, υπό την προϋπόθεση της τήρησης εκ μέρους της Τουρκίας των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ' επανάληψη τονίσει πως «η Ελλάδα είναι χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο».

 Συνάντηση Μητσοτάκη - Τουσκ