Μητσοτάκης: Πρέπει να προβάλλουμε την εικόνα μίας Ελλάδας που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση

149
Συνάντηση του Μητσοτάκη με την Ομάδα Repositioning Greece

Γεύμα εργασίας με την συμβουλευτική ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού «Repositioning Greece» είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για την ομάδα που συνδράμει στην αναβάθμιση και την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και αντικείμενό της αποτελεί ο σχεδιασμός μιας νέας αρχιτεκτονικής για την εικόνα της χώρας, δηλαδή ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου που θα τοποθετεί την σύγχρονη Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

«Μέχρι σήμερα η προβολή της Ελλάδας αφορούσε μόνο την τουριστική της πλευρά.  Πρέπει να προβάλουμε μια συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, μιας χώρας δημιουργίας, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με ξεχωριστή ποιότητα ζωής και σεβασμό στο περιβάλλον. Μίας Ελλάδας που κοιτάζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Η νέα αυτή εικόνα, που αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα στηρίζει και θα στηρίζεται από κάθε άξονα του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου, θα αντικατοπτρίζει θετικά τη χώρα και τους ανθρώπους της, θα τονώνει την περηφάνια των Ελλήνων και παράλληλα με την ιστορία, θα φανερώνει την σύγχρονη διάσταση πολιτισμού, τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού, των παραμέτρων, δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα των επόμενων γενεών.

Η διαδικασία υλοποίησης του έργου θα περιλαμβάνει ψηφιακή πλατφόρμα, ανοιχτή στους πολίτες, ενώ θα ακολουθήσουν ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας.

Ακόμα, μια εξειδικευμένη ομάδα εργασίας θα συνεργαστεί με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας σχετικά με το εμπορικό σήμα που αφορά τα μακεδονικά προϊόντα.

Στο γεύμα, στο οποίο ήταν παρούσα και η σύζυγος του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, με βάση και την διεθνή εμπειρία, για τρόπους προβολής της χώρας.

Στην συμβουλευτική ομάδα συμμετέχουν, αφιλοκερδώς, προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας και εξειδίκευσης, με διεθνές κύρος στον τομέα τους οι οποίοι πλαισιώνονται από εκπροσώπους της Προεδρίας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, την ομάδα αποτελούν Repositioning Greece:

Αθανασούλας Αλέξανδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Stirixis Group

Βάνη Ανδρομάχη,  Μαθηματικός, Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών

Vranakis Steve, ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Chief Creative Officer με ευθύνη του δημιουργικού (προερχόμενος από Creative lab, Google)

Δημητριάδης Γρηγόρης, Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και

Ευθυμίου Μαρία, Ιστορικός, Καθηγήτρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατσαχνιάς Δημήτρης, Πρόεδρος και Strategic Director της Air Paris Group

Λοΐζου Βίκυ, Πολιτικός Επιστήμων, Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών της Προεδρίας της Κυβέρνησης,

Μαραγκοπούλου Βίκυ, Διευθύντρια Κρατικής  Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Παναγιωτάκου Αφροδίτη, Διευθύντρια Πολιτισμού Ιδρύματος Ωνάση

Παπαλεξοπούλου Λένα, Οικονομολόγος, επιχειρηματίας και Αντιπρόεδρος Desmos.org

Σιδέρης Νίκος, Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας - Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός»

Σιμιτζής Τίτος, General Manager της Alternative Research Solutions

Την Ομάδα Repositioning Greece συντονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.