Συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (Photos)

174
Συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Mε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών συναντήθηκε o Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών παρουσίασαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις πάγιες θέσεις του κλάδου τους.

Εξέθεσαν, μεταξύ άλλων, το αίτημά τους για συνολική αναβάθμιση του ρόλου τους στο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή των φυσικοθεραπευτών ως λειτουργών της Υγείας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο για την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών στις δημόσιες δομές Υγείας, καθώς και τη διά βίου εκπαίδευσή τους.

Ακόμα, όπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαβεβαίωσε τον Σύλλογο ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του ρόλου αυτού.

Τέλος, για μία ακόμη φορά τόνισε το γεγονός ότι είναι αδιανόητο φυσικοθεραπευτές να μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας τη στιγμή που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι ανάγκες του συστήματος υγείας.