Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

310
Τι συζήτησαν Τραμπ - Ερντογάν

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην παλιά "φιλία" του με τον Τούρκο ομόλογό του, πριν συζητήσουν τις διαφορές τους για το Συριακό και την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Η θερμή υποδοχή του Τραμπ στον Ερντογάν έρχεται σε αντίθεση με την οργή που εκφράστηκε στο Κογκρέσο πρόσφατα με αφορμή τις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων της Συρίας, του κυριότερου εταίρου των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

"Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν από την πρώτη μέρα. Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου. Καταλαβαίνουμε από πού προερχόμαστε", είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν, καθώς οι δύο πρόεδροι κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον στο Οβάλ Γραφείο.

"Είναι πολύ σεβαστοί στη χώρα τους και στην περιοχή", συνέχισε, αναφερόμενος στον Ερντογάν και τη σύζυγό του, την Εμινέ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι θα συζητήσουν την αγορά των S-400 καθώς και μια πιθανή εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις ακροάσεις που ξεκίνησαν στη Βουλή των αντιπροσώπων σήμερα και απάντησε ότι είναι "πολύ απασχολημένος" για να τις παρακολουθήσει. Όμως, κατήγγειλε για άλλη μια φορά ένα "κυνήγι μαγισσών" σε βάρος του.