Συνέδριο ΚΙΝΑΛ: Μηνύματα ενότητας, έντονος παλμός και «Καλημέρα Ήλιε» (φωτορεπορτάζ)

171

Πέρα των προσδοκιών από πλευράς συμμετοχής αλλά και παλμού, ολοκληρώθηκε εχθές με απόλυτη επιτυχία στο ΣΕΦ το δεύτερο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, στέλνοντας ένα δύνατο μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης.

Το συνέδριο έριξε αυλαία με εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου το παρών έδωσε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ολόκληρη σχεδόν η οικογένεια Παπανδρέου.

Πρώτος ήταν ο Αντρίκος, δίπλα του η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου Μαργαρίτα, μετά ο πρώην πρωθυπουργός και ο γιος του Ανδρέας και στο τέλος ο Νίκος Παπανδρέου, που είναι και υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα από τη Συμφωνική Μαντολινάτα Ελλάδος και στη συνέχεια πήραν τον λόγο η Φώφη Γεννηματά και ο Φρανς Τίμερμανς.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη χθεσινή σεισμική δόνηση λέγοντας πως «ήταν προσεισμός» και παρουσίασε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Επισήμανε πως στην διαδρομή του πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος.

Ο Φρανς Τίμερμανς εξέφρασε την εκρίμηση ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα υπέφερε με όσα περνά ο ελληνικός λαός. Η πολιτική πρέπει να βάλει τέλος στη λιτότητα, τόνισε. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δύναμη της Ελλάδας και να αλλάξουμε την Ευρώπη, προσέθεσε, δείχνοντας τους νέους που ήταν πίσω του.

Να είστε ενωμένοι, ήταν η συμβουλή του προς τα μέλη του συνεδρίου και κέρδισε το χειροκρότημά τους. «Είστε ενωμένοι, τότε θα νικήσουμε» κατέληξε.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ταινία για τον Ανδρέα Παπανδρέου και η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τη λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης και τους Ηλία Ανδριόπουλο και Μανώλη Μητσιά.

Δείτε κάποιες από τις χαρακτηριστικές εικόνες της χθεσινής αυλαίας του 2ου συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ.