Συνελήφθη καρδιοχειρουργός στην Αθήνα για «φακελάκι» 2.000 ευρώ

485

Χειροπέδες πέρασε σε η ΕΛ.ΑΣ σε 63χρονο διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας για «φακελάκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ ο γιατρός φέρεται να έχει πάρει από 5 περιπτώσεις ασθενών φακελάκια συνολικού ύψους 1.600 ευρώ

Ύστερα από καταγγελίες ασθενών οι άνδρες της υπηρεσίας βρήκαν τα ίχνη και τα απαραίτητα στοιχεία για τον εν λόγω γιατρό και τον συνέλαβαν τη Πέμπτη.

Πώς διαλευκάνθηκε η υπόθεση

Οι αρχές έφτασαν στην πόρτα του γιατρού μέσω ασθενή που πάσχει από σοβαρή καρδιολογική πάθηση και αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζητούσε. Μάλιστα, μέχρι και… παζάρια έκανε στον γιατρό για το «φακελάκι» ώστε να χειρουργηθεί.

Ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου της Αθήνας όμως, ήταν αμετακίνητος και ο ασθενής απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων η οποία ανέλαβε δράση. Ο ασθενής έδωσε τα χρήματα στον γιατρό, αλλά αυτά ήταν προσημειωμένα και έτσι ο γιατρός συνελήφθη. Η έφοδος έγινε στο γραφείο του, χθες το μεσημέρι.

Βρέθηκαν και 50.000 ευρώ στο γραφείο του - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει και το εύρημα ενός ποσού 50.000 ευρώ που είχε ο μεγαλογιατρός στο γραφείο του. Δεν αποκλείουν να συνδέεται με την δεύτερη ιδιότητα του γιατρού που ήταν και διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών.