Συνελήφθησαν οι δύο κρατούμενοι που είχαν αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού

114
Δικογραφία σε βάρος 13 μελών εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθησαν αργά το μεσημέρι σε περιοχή της Αττικής μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ, οι δύο αλλοδαποί κρατούμενοι που είχαν αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Όπως ανακάλυψε η "Realnews", ότι από την έως τώρα έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι εκείνη την ημέρα εννιά από τους εξωτερικούς φρουρούς είχαν δηλώσει ασθένεια, ενώ άλλοι εννιά βρίσκονταν ήδη σε αναρρωτική άδεια.

Σε υπόγειο καμένου σπιτιού στο Μάτι κρύβονταν οι δραπέτες

Σε υπόγειο ενός καμένου σπιτιού στο Μάτι εντόπισαν οι αστυνομικοί τους δύο αλλοδαπούς δραπέτες από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο άνδρες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς αιφνιδιάστηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους είχαν εντοπίσει να κρύβονται πίσω από τα ρούχα και την οικοσκευή στο υπόγειο του σπιτιού.

Οι δυο δραπέτες, αλβανικής καταγωγής, κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί που είχαν λουριά τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών.