Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας 5 μελών του Δ.Σ. της Folli Follie

177

Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της Folli Follie και πέντε μελών του διοικητικού της συμβουλίου επέβαλε με προσωρινή διαταγή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, Ειρήνη Κατινιώτη, έπειτα από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η προσωρινή διαταγή η οποία ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται πρόδρομος και για άλλους επενδυτές που θα θελήσουν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους.

Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση , πώληση κλπ) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Υπενθυμίζεται ότι με  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρίας και εφτά μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Πρόκειται για την πρώτη δικαστική δικαίωση επενδυτών που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τοποθετήσεις σε μετοχές και προθεσμιακά συμβόλαια της Folli Follie, ενώ είναι μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο και δημιουργεί δεδικασμένο για να προχωρήσουν και άλλοι επενδυτές σε παρόμοιες διεκδικήσεις.

Η απόφαση θα στραφεί προφανώς σε ακίνητα ή άλλα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie και των επτά μελών της διοίκησης, καθώς ήδη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έχουν δεσμευθεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα της εταιρείας και των μελών του δ.σ.

Οι προσφεύγοντες είναι οι κ.κ. Παντελής Τσίτος, Αλέξανδρος Τσίτος και Βασίλειος Ζωναράς, καθώς και η εδρεύουσα στη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ (Republic of Marshall Islands) αλλοδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DRUMS FINANCE INC.»

Η απόφαση στρέφεται κατά της "FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" όπως εκπροσωπείται νόμιμα και κατά των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου, Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί δύο φορές τους περασμένους μήνες, ενώ κατά τη σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας για να δοθεί νέα αναβολή.

Μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των επενδυτών υποστηρίζεται ότι:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι, εάν γνωρίζαμε την πραγματική οικονομική κατάσταση του Ομίλου της 1ης καθής (σ.σ. δηλαδή της Folli Follie), δεν θα είχαμε προβεί στις ανωτέρω τοποθετήσεις μας στη μετοχή της, την οποία θεωρούσαμε ως από τις πλέον αξιόπιστες μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο, αλλά θα είχαμε προβεί σε επένδυση σε άλλους τίτλους αποδεδειγμένης φερεγγυότητας και δεν θα είχαμε ζημιωθεί.