Συρία: Πάνω από 340 οι νεκροί - Περισσότεροι από 100.000 εκτοπισμένοι

151
Συρία: Πάνω από 340 οι νεκροί

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Από την τουρκική εισβολή περισσότεροι από 340 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πάνω από 100.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι νεκροί Κούρδοι μαχητές (του SDF) ανέρχονται στους 342, από τις συγκρούσεις που μαίνονται στην συροτουρκική μεθόριο.

Παράλληλα, η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι από την Τετάρτη έχουν σκοτωθεί 29 αντάρτες, 23 μαχητές των κουρδικών δυνάμεων και έξι αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία, καθώς και 10 άμαχοι, από τα αεροπορικά πλήγματα και τις βολές του τουρκικού πυροβολικού. 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο βορειοανατολικό τμήμα μετά την τουρκική εισβολή.

Αργότερα σήμερα το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν ακόμα επτά άμαχοι στην πόλη Ταλ Αμπιάντ και στα περίχωρά της, στη βόρεια Συρία, η οποία εδώ και τρεις ημέρες αποτελεί στόχο τουρκικής επίθεσης.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκική επιδρομή κατά την οποία επλήγη το αυτοκίνητό τους ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τις μάχες, και οι υπόλοιποι τρεις από ελεύθερους σκοπευτές.

Πάντως, οι τουρκικές Aρχές υποστήριξαν νωρίτερα ότι έξι άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένα βρέφος από τη Συρία, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν Κούρδοι αντάρτες έπληξαν με ρουκέτες παραμεθόριες πόλεις όπως η Ακτσάκαλε.