ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας σε... ελεύθερη πτώση - Η δημοσκοπική κατρακύλα συνεχίζεται

230

Αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν το γεφύρι της Άρτας, προφανώς λόγω καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα. Γι’ αυτό δημοσιοποιείται σε δόσεις αλλά τελικά κανένα δεν ενδιαφέρει, ούτε καν τους Συριζαίους.

Στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να χάνουν την ψυχραιμία τους, αφού βλέπουν ότι όλες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και η δημοσκοπική κατρακύλα συνεχίζεται.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει την κατάσταση στη Βαβέλ των διαφορετικών στρατηγικών που αναπτύσσουν οι διάφορες ομάδες. Έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματος και γι’ αυτό επιχειρεί ένα μίνι πραξικόπημα.

Αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιδιώκοντας να πολώσει την κατάσταση. Πρόκειται για μια κίνηση αυτοκτονίας, όπως τη χαρακτήρισε γνωστός επικοινωνιολόγος τον οποίο έχει επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πλέον ακατάλληλος για να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Όταν έχεις πατώσει σε δημοφιλία και κανείς δεν σε εμπιστεύεται τότε δεν μπορείς να βγαίνεις μπροστά», τον προειδοποίησε ο επικοινωνιολόγος, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν ακούει. Προφανώς αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν τον ενδιαφέρει αν όλη αυτή η τακτική θα τον οδηγήσει σε διασυρμό.