ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο στους ομογενείς αλλιώς… χανόμαστε!

266
Μπλόκο στους ομογενείς αλλιώς… χανόμαστε!

Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κουμουνδούρου σύσκεψη της ηγετικής ομάδας.

Παρόντες ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Καλογήρου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο υπό προθεσμία γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Αντικείμενο της σύσκεψης δεν ήταν η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε αλλά το σχέδιο της Κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο.

Η εκτίμηση που κυριάρχησε είναι ότι αν περάσει ο νόμος που προβλέπει δικαίωμα ψήφου για δύο εκατομμύρια ομογενείς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Καλογήρου, από τους ομογενείς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προσδοκά ποσοστό μεγαλύτερο του 8, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίθεση φιλίας προς το ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο για να μην περάσει ο εκλογικός νόμος.

Βέβαια με την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο να καταφέρουν να εγκλωβίσουν το Κίνημα Αλλαγής σε μία συμμαχία κατά του εκλογικού νόμου.

Άλλωστε η Φώφη Γεννηματά έχει δεσμευτεί για τη ψήφο των ομογενών που αναμένεται να εκτινάξει και τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες Εκλογές.

*Δημοσιεύτηκε στο “Καρφί” του Σαββατοκύριακου