ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υποψήφιοι κλείδωσαν για τις Περιφέρειες (ονόματα)

23
ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι υποψήφιοι κλείδωσαν για τις Περιφέρειες

Στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος βρέθηκαν οι Περιφερειακές εκλογές.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου κλείδωσε η εκ νέου υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την Περιφέρεια Αττικής.

Ακόμα, μαζί με την υποψηφιότητα της νυν Περιφερειάρχη Αττικής «κλείδωσαν»και οι υποψηφιότητες του του Θοδωρή Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία, του Γιώργου Δέδε στην Πελοπόννησο, Θοδωρή Γαλιατσάτου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, του Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Στερεά Ελλάδα και του Κώστα Κατσιμίγα στην Ανατολική Μακεδονία.

Πρόθεση είναι μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου το πολύ στις αρχές Νοεμβρίου να έχουν κλείσει όλες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Από εκεί και μετά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο θα συζητηθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με αιχμή τις τρεις επερχόμενες εκλoγικές αναμετρήσεις, η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας.

Ειδικότερα για το τελευταίο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, θα συνεχίσει μέχρι το Σάββατο τις επαφές για τη συγκρότηση του νέου οργάνου το οποίου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αριθμεί από 21 έως 23 μέλη, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει επανάληψη του προηγούμενου σχήματος με ένα Πολιτικό και ένα Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Επίσης, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε να «ανοίξει» το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, προκειμένου τον επόμενο μήνα να έρθει η κυβερνητική πρόταση στη Βουλή ενώ ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν εισαχθεί στο κοινοβούλιο προς ψήφιση οι εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, όπως τα αναδρομικά, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και το θέμα της μη μείωσης των συντάξεων.

Ακόμα, για το θέμα των δηλώσεων στις ΗΠΑ του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αποφασίσθηκε επί του παρόντος να μη ανέβουν οι τόνοι και οι πάντες να μείνουν στη δέσμευση που είχε δοθεί οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να ξαναδούν τις μεταξύ τους σχέσεις τον Μάρτιο του 2019.